Būs "dāmu tusiņš"! :)

 

Skatlogos jau zvaigznes gaida Ziemassvētkus, bet es te meklēju vietu vienas dienas sieviešu retrītam. Kad radās ideja rīkot vienas dienas retrītu (rekolekcijas) sievietēm, tad sapratu, ka vēlos to ārpus Rīgas. Patiešām – lai lielpilsētas burzma paliek aiz muguras un vesela diena pieder tikai sev.    

Advents būtu labs laiks, kad izlekt no ikdienas rūpēm, veltīt laiku sev un sagaidīt lielos svētkus gada nogalē ar pacilātību sirdī.

Meklējot vietu, apbraukāju apkārtni  un  prasīju draugiem un paziņām ieteikumus. Kad vietu saimnieki un saimnieces man prasīja, kādu pasākumu organizēju, tad izrādījās, ka lielākā daļa nezina, kas ir retrīts, vēl mazāk kas ir rekolekcijas. „Ā, jums tur dāmu tusiņš būs.”  :)

Nu jau vieta ir atrasta un laiks nolikts - tiksimies netālu no Jelgavas 10.decembrī.

Tagad sēžu un lauzu galvu un sirdi par to, kā lai aprakstu to tā, lai ARĪ TĀ SIEVIETE, kurai tas būtu tieši laikā, saprastu, kas tas ir, un lai viņa nolemtu šo dienu veltīt sev.

Tas ir laiks, kad pievērsties savai garīgajai dzīvei, savai dvēselei.
Laiks sev, lai atveldzētu dvēseli, atrodoties prom no ikdienas rūpēm.
Diena, kad izrauties no ikdienas vāveres riteņa, kad skrienam, lai visu paspētu, kad apstāties un pievērsties tam, kas katram savā dzīvē ir vissvarīgākais.  

Vārds ‘retrīts’ cēlies no latīņu cilmes vārda, kas nozīmē – atkāpties. Tas ir laiks, kad atkāpties no ierastajām ikdienas rūpēm un atkāpties no  virspusīgas dzīvošanas, pievēršoties iekšējai pasaulei, kurai bieži vien nepietiek laika un tā netiek ņemta vērā un iepazīta. Bet tur – tur  atrodas dārgumu lāde, kurā glabājas kompass, instrukcija un karte mūsu dzīvei, tam unikālajam Tu, par kuru esamību mēs bieži vien nenojaušam. Kompass, instrukcija un karte, lai Tu mācētu izvēlēties tās lietas, kas dod Tev iespēju dzīvot savu dzīvi un dzīvot to piepildītu pilnībā.

Es šajā lādē esmu atradusi kompasu savai dzīvei.  Protams, ir brīži, kad kompasa adata sastreiko, bet tad man noder instrukcija. Kā nezināmais Cloud of Unknowing autors ir rakstījis  - tad ir jānorimst un jānogaida.  Migla izklīdīs un būs skaidri redzams tālākais ceļš.

Bieži ir tā, ka mums tiek  pavērts tikai skats uz nākamo soli. Pārbaudu, vai  tas nav māns un speru soli paļāvībā. Kā to izdarīt? Par to arī ir instrukcija, kuru veidojusi to iepriekšējo paaudžu cilvēku pieredze, kas pratuši  veidot attiecības ar Dievu.   

Tā nu sēžu un lauzu galvu un sirdi. 

Savā kalendārā rezervē  laiku - 10.decembris. 

7.11.2022.


Komentāri