Kā notiksAdvena laika rekolekcijas šogad?



Šogad Adventa laika rekolekcijas būs brīvi pieejamas internetā ikvienam interesantam. Lai neiztrūkstoši varētu saņemt visus materiālus savā pastkastītē, nepieciešams pierakstīties uz bloga - Dvēseles draugs - jaunumiem.
Rekolekciju laiks šogad būs no ceturtdienas, 27.novembra, līdz trešdienai, 24.decembrim.

Un tā, katru nedēļu ceturtdienās varēsiet iepazīties ar nedēļas tēmu. Kopā ar nedēļas tēmu ir vēl vairāki materiāli, kas dod ievirzi nedēļas tēmai. 1. Īss formulējums – „Žēlastība, ko man lūgt”. „Žēlastība, ko man lūgt” ir vārdos izteikta garīgā pieredze, pēc kuras tiekties un ilgoties attiecīgajā nedēļā. Ignācijs Lojola vairākkārtīgi ir uzsvēris, ka pirms mēs sākam lūgties, mums vajag noformulēt žēlastību, ko mēs vēlamies lūgšanā saņemt no mūsu Kunga. Protams, Dievs jau zina, kas mums ir vajadzīgs. Var rasties jautājums - kāpēc tad mums vēl vajag to atkārtot, noformulēt, izteikt? Tas ir svarīgi tāpēc, lai sagatavotu un atvērtu savu sirdi šīs žēlastības saņemšanai. No pieredzes varu apgalvot – ja sirds ir tikusi atvērta, tad Dievs dāvā bagātīgi, pat vairāk, nekā protam lūgt. Tāpat – kā gan citādi mēs zināsim, vai esam lūgšanā saņēmuši to, ko lūguši, ja lūgšanas sākumā nebūsim noformulējuši, pēc kā ilgojamies? 2. Teksts „Pārdomām”. Te ir koncentrētā veidā minēti vairāki punkti pārdomām, kas saistās ar nedēļas tēmu un attiecīgajā nedēļā vēlāk lūgšanai piedāvātajiem Svēto Rakstu fragmentiem vai cita veida vingrinājumiem. Šis teksts ir domāts, lai to izlasītu un pārdomātu. Vai es tajā rakstīto atpazīstu savā dzīvē? Vai tas attiecas uz manu dzīvi? Kāda veidā? Pie šī teksta var atgriezties arī turpmāk nedēļas laikā. 3. „Lūgšana”. Ar to Jūs variet lūgties ceturtdien, kā arī izmantot pārējās nedēļas dienās, ja tā palīdz Jums noskaņoties uz šīs nedēļas tēmu un atvērt sirdi žēlastībai. Tāpat to variet izmantot noslēdzot ikdienas lūgšanu. Pārējās dienās - attiecīgās dienas lūgšanu materiāls un ieteikumi, ko ar to darīt un kā lūgties.

Komentāros pie materiāla aicinu dalīties savā lūgšanu pieredzē, ar to, ko Dievs darījis attiecīgajā nedēļā rekolekciju laikā, un uzdot jautājumus saistībā ar rekolekcijām. Ja rodas jautājumi - tos var man uzdot arī rakstiski. Iespēju robežās centīšos uz tiem atbildēt. Kā jau minēju - šī materiāla autors ir ilggadējs rekolekciju vadītājs un autoritāte ignāciskā garīguma jomā Žozefs Tetlovs, S.J.
Lai Svētais Gars palīdz ar atvērtu sirdi ieiet Adventa laikā!

Komentāri