Adventa laika rekolekcijas ikdienā


Bezmaksas reģistācija uz rekolekcijām, pierakstoties uz šī bloga - Dvēseles draugs - jaunumiem. 

Ar Pirmo Adventa svētdienu sākas gaidīšanas laiks.

Gaidīšana ir ļoti būtiska garīgajai dzīvei. Šis gaidīšanas laiks nenozīmē pasīvu gaidīšanu, kā mēs mēdzam gaidīt, kad pārstās līt lietus vai kad pienāks vilciens. Mēs gaidām, sirdī turot Dieva apsolījumu. Tā ir gaidīšana pārliecībā, tā ir gaidīšana, kurā izdzīvojam tagadnes brīdi.

Šis četru nedēļu ilgais laiks dod mums iespēju garā satuvināties ar tiem Israēļa tautas ļaudīm, kas gadsimtiem ilgi loloja sapni par Mesijas atnākšanu un tam ticēja. Viņi šo sapni izdzīvoja tagadnē. Šis ir laiks, kas mums dots, lai mēs savā sirdī atpazītu šīs ilgas un sapni par Kristus atnākšanu, un piedzīvotu un apzinātos Viņa iemiesošanos katrā no mums un ar prieka un miera pilnām sirdīm svinētu Kristus piedzimšanas svētkus.

Ilgas sirdī – tās nav nejaušas, bet tās ir Dieva ieliktas, kas mūs, cilvēkus, ir radījis pēc sava tēla un līdzības. Kā rakstījis sv. Augustīns: „Tu [Dievs] mūs esi radījis sev un mūsu sirds ir nemierīga, kamēr tā neatdusas Tevī.” Tāpēc tagad dosim sev iespēju un atvēlēsim laiku, lai ieklausītos savā sirdī, lai tajā mītošo nemieru, ko ienes ikdiena, rūpes un raizes, šo četru Adventa nedēļu laikā dienu pa dienai pārvērstu (transformētu) mierā un ļautu sirdij iemantot Dieva dotu mieru.

Šie rekolekciju materiāli balstās uz Ignācija Lojolas „Garīgajiem vingrinājumiem” un tie ir izkārtoti noteiktā secībā, lai nodrošinātu noteiktu dinamiku. Tāpēc šajās rekolekcijās ir svarīgi, lai cilvēks apņemtos katru dienu veltīt vismaz 20-30 minūtes laika šiem vingrinājumiem. Ieteicamais laika ilgums būtu 30-40 minūtes dienā. Tomēr, pat ja kādu ļoti saista šie vingrinājumi, tomēr iesaku nepārsniegt 60 minūtes vienā reizē.


Šī materiāla autors ir ilggadējs rekolekciju vadītājs un autoritāte ignāciskā garīguma jomā Žozefs Tetlovs, S.J. (Jēzus Sadraudzības loceklis). Man ir bijusi iespēja viņu satikt Romā 2003. gada pavasarī. 2003. gada rudenī KRISTĪGĀS DZĪVES INSTITŪTS saņēma arī atļauju tulkot latviski, publicēt un izmantot viņa sagatavotos materiālus rekolekcijās. Un tā jau 2003.gada Adventāpirmo reizi vadīju šīs rekolekcijas. Laika gaitā šīs rekolekcijas tika pielāgotas arī e-videi, kur tās kļuva pieejamas arī tiem, kam ikdienā nebūtu iespējams piedalīties rekolekcijās klātienē.

Adventa rekolekciju materiāls šogad pirmo reizi tiks piedāvāts brīvi pieejams internetā. Lai to saņemtu arī savā e-pastā un neizlaistu nevienu materiālu, ieteicams pierakstīties uz šī bloga jaunumiem.
Uz tikšanos!

Komentāri