Tuvojas ADVENTS


Tuvojoties Adventa laikam KRISTĪGĀS DZĪVES INSTITŪTS, kā katru gadu, piedāvā Ignāciskās rekolekcijas ikdienā, kas ir laba iespēja apstāties ikdienas steigā un noklust, lai ieklausītos Dieva balsī, dziļāk sagatavoties Kristus dzimšanas svētkiem.
Ignāciskās rekolekcijas ikdienā sāksies jau šonedēļ. Tās notiks klātienē nelielā grupā reizi nedēļā ceturtdienās (grupu laiks pl. 16.30 un pl. 18.15), lai saņemtu ievirzi nākamās nedēļas tēmai un materiālus, kā arī ieteikumus, kā lūgties un citos ar garīgo dzīvi saistītos jautājumos. Tikšanās būs iespēja arī padalīties ar nedēļas laikā rekolekciju lūgšanās piedzīvoto un saņemto Dieva žēlastību vai grūtībām lūgšanā. Paredzētas 4 tikšanās – 24.novembrī, 1., 8. un 15.decembrī.
Tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar piedalīties rekolekcijās klātienē, rekolekcijas tiek piedāvātas arī e-vidē e-rekolekciju veidā. E-rekolekcijās dalībnieks saņems lūgšanu materiālu katrai dienai, divreiz nedēļā garīgus ieteikumus, kā arī tiks piedāvāts forums, kur būs iespēja dalīties ar lūgšanas augļiem. Arī e-rekolekcijas Adventa laikā sāksies ceturtdien, 24.novembrī, un turpināsies līdz 21.decembrim.
Ignāciskās rekolekcijas ikdienā pēc tam būs iespējams turpināt arī nākamajā gadā septiņas nedēļas Gavēņa laikā un pēc tam trīs nedēļas Lieldienu laikā.

15.oktobrī esam veiksmīgi uzsākuši jauno mācību kursu Svētie Raksti un dzīve, kas ir tālmācības kurss pasta sarakstes veidā un e-vidē. Daudziem kursa dalībniekiem būtiski ir izrādījies tas, ka šis ir nevis kurss par Svētajiem Rakstiem, bet gan kurss, kur ir jālasa paši Svētie Raksti.
No kursa Svētie Raksti un dzīve dalībniekiem esam saņēmuši labas atsauksmes. Kā viena no dalībniecēm, kas ir jau iepriekš studējusi Bībeli vienā no augstākās izglītības iestādēm Latvijā, pabeidzot KDI piedāvātā kursa 1. daļu, raksta:
„Izjūtas dažādas: vispirms liekas – tas jau viss zināms, kas tur var būt jauns. Tikai sākot pārdomāt un sasaistot tekstus ar dzīvi, sāk palikt ļoti interesanti. Teksti it kā atdzīvojas. Turklāt pie visa vēl vajadzīga disciplīna, lai visu izpildītu. Es sapratu, ka patiesībā pat Bībeli zinu tikai to, ko man stāstījuši citi – gudri mācītāji un pasniedzēji. Man nav bijušas savas domas, šie raksti nav saistījušies ar mani personīgi.”
Ja nu kāds kursa sākumu ir palaidis garām un ir ar mieru intensīvāk sākumā pastrādāt, lai „noķertu” pārējos, varam vēl piedāvāt iespēju iekļauties kursā e-vidē vai pasta sarakstes formā.
Novembra beigās apritēs desmit gadi kopš KDI dibināšanas. Īpašus jubilejas pasākumus šobrīd neplānojam, tomēr būsim pateicīgi par Jūsu lūgšanām un atbalstu KDI un tā misijas – ticības un dzīves integrēšana – nodomā. Ceram, ka nākamā gada sākumā varētu notikt kāds interesants pasākums – Henrija Nouvena grāmatas atklāšanas svētki, kad sanākt kopā un atskatīties arī uz KDI 10 gadiem.

Komentāri