Kunga eņģelis parādījās viņam sapnī

Pirms pavisam neilga laika Kristus dzimšanas svētki mums lika atcerēties kādu stāstu no Svētajiem Rakstiem:

Ar Jēzus Kristus dzimšanu bija tā: kad Viņa Māte Marija bija saderināta ar Jāzepu, pirms viņi sanāca kopā, izrādījās, ka viņa ir mātes cerībās no Svētā Gara. Jāzeps, viņas vīrs, būdams taisnīgs un negribēdams viņai celt neslavu, gribēja viņu klusām atstāt. Bet, kamēr viņš par to domāja, lūk, Kunga eņģelis parādījās viņam sapnī, sacīdams: “Jāzep, Dāvida dēls, nebīsties pieņemt savu sievu Mariju, jo, kas viņā dzimis, Tas ir no Svētā Gara. Un viņa dzemdēs Dēlu, un tu nosauksi Viņu vārdā Jēzus, jo Viņš atpestīs savu tautu no tās grēkiem.” 
Bet tas viss notika, lai piepildītos, ko Kungs bija runājis caur pravieti, sakot: “Lūk, Jaunava ieņems un dzemdēs Dēlu un Viņu nosauks vārdā Emanuēls,” – kas tulkojumā ir “Dievs ar mums”.
Uzmodies no miega, Jāzeps izdarīja tā, kā Kunga eņģelis bija viņam pavēlējis, un pieņēma savu sievu. Un viņš to nepazina, kamēr viņa dzemdēja Dēlu, kuru viņš nosauca vārdā Jēzus (Mt 1, 18-25).
Šis fragments no Mateja evaņģēlija ir kā liecība tam, ka ir vērts pievērst uzmanību tam, ko redzam savos sapņos. Jau janvāra sākumā KDI piedāvā un aicina uz

sapņu izpētes programmu e-vidē
Sapņi – ceļš pie sava patiesā Es.
E-programma sāksies pirmdien, 17. janvārī. 
Programmas ilgums  – 8 nedēļas.

Tā būs vērsta uz savu sapņu izpēti un to nozīmes atklāšanu, lai labāk iepazītu savu patieso Es. Sapņi arī 21. gadsimtā ir viens no veidiem, kā Dievs uzrunā cilvēku. Programma, ņemot vērā mūsdienu psiholoģijas atziņas, pievērsīsies sapņu izpētei, galvenokārt, garīguma kontekstā. Savu sapņu izpētē ir ieteicams vadīties pēc noteiktiem noteikumiem noteiktā kārtībā. To tad arī piedāvās Sapņu izpētes e-rekolekcijas.

Plašāka informācija par šo programmu ir atrodama šeit

Lai rastos ieskats rekolekciju augļos, KRISTĪGĀS DZĪVES INSTITŪTA interneta lapā ir sniegts arī neliels ieskats sapņu izpētes e-rekolekciju pieredzē, kas gūta 2009. gada nogalē. 

Par sapņu izpēti kristīgā vidē tagad var izlasīt arī Katoļu kalendārā 2011. gadam. No sirds iesaku iepazīties ar šo rakstu, kas bagātinās un paplašinās skatījumu par šo tēmu. Tiem, kam jaunais Kalendārs nav pieejams, raksts ir izlasāms šeit.

P.S. Pieteikumus e-rekolekcijām lūdzam sūtīt uz e-pasta adresi – kdi [at] apollo.lv savlaicīgi un neatliekot uz pēdējo brīdi! Ja zināt kādu, kam šīs rekolekcijas būtu noderīgas, tad aicinu tās ieteikt arī citiem!
Lai piepildās Dieva Sapnis par mums un mums dotie Dieva sapņi!!!
Dieva žēlastību un mieru 2011. gadā!

Marika

Komentāri