Dievs vienmēr dāvā dāvanas


Adventa rekolekcijas. Pirmās nedēļas tēma. 
Žēlastība, ko man lūgt
Es vēlos izprast pasauli, savu dzīvi tajā un sevi pašu. Kādam nolūkam šīs konkrētās Dieva, mana Radītāja, dāvanas ir dotas?
Pārdomām
Jēzus savu lūgšanu Dievam parasti sāka sacīdams: “Tēvs, es pateicos Tev.” Pirms Lācara uzmodināšanas viņš teica: “Tēvs, es Tev pateicos, ka Tu mani esi paklausījis!” ( 11, 41). Jēzus lūdzās pateikdamies, jo Viņš dzīvoja pateicībā. To Jēzum mācīja Dieva tautas lielā tradīcija, un tādējādi Jēzus pieņēma ticībā, ka viss ir Dieva dāvana.
Kā Dieva dotu Viņam Jēzus uzlūkoja pasauli, savu pagātni un visu, ar ko Viņš sastapās savā dzīvē. Viņš teica Dievam, savam Tēvam: “Viss, ko Tu man esi devis, ir no Tevis” ( 17, 7). Viņš ar to domāja visu – savu ģimeni, savu pagātni, savu aicinājumu, savus darbus un pat savas ciešanas. Viņš visu uzlūkoja kā dāvanu, jo viņa acis bija ticības pilnas.
Daži cilvēki uztver pasauli tādu, kāda tā ir. Kas tad ir “ir”? Viņi ir līdzīgi daltoniķiem, kas lietas redz skaidri, bet tikai melnbalti, pelēkos toņos. Jūs esat aicināti uztvert pasauli kā dāvanu. Tas nozīmē, kā tādu, kuru jums ir devis Kāds, Kas ir lielāks: viss, kas ir “ir”, ir DĀVANA, dāvana no Dieva.
Jūs esat Dieva izvēlēti caur Kristus acīm skatīt Dieva doto dāvanu varavīksni – zemi, debesis, zinātni, mūziku, savu dzīvi un talantus, un tos, kurus jūs mīlat. Dievs jums ierāda īpašu vietu izvēlētās tautas vidū – starp svētajiem. Vai Dievs varēja caur eņģeli pavēstīt Marijai, kā nosaukt viņas dēlu? Vēl vairāk, Dievs jums, vēl esot mātes miesās, sauc jūs vārdā.
Pateicības garā jūs atzīstat, ka nevarat paši sev pieprasīt pielikt ne stundu pie dzīvības, ne arī centimetru pie auguma. Jūs neko nevarat garantēt ne sev pašam, ne arī tiem, kurus mīlat. Bet tāpēc, ka esat izvēlējušies vispirms meklēt Dieva valstību, jūs zināt, ka “visas šīs lietas taps piemestas” (Mt 6, 33). Šāda ticība un šāda paļāvība pašas par sevi ir dāvanas, kuras mūsdienu pasaulē daudzi nepieņem.
Lūgšana
Āmen.
(c) The Institute of Jesuit Sources, St. Louis, MO. Visas tiesības rezervētas.
(c) Tulkojums latviešu valodā KRISTĪGĀS DZIVES INSTITŪTS

Komentāri

  1. Ar lielu prieku lasu jaunās lappuses Dvēseles Draugā. Paldies mūsu Kungam, kas visu dara jaunu, svētī, iedvesmo un vada! Paldies Tev, Marika par šo lielisko dāvanu Adventu uzsākot! Lai svētīgs Adventa laiks Tev, Tavējiem un visiem šo rekolekciju dalībniekiem! Un ne tikai!
    Vita Felicita

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru