Dievs vienmēr paliek ar mums un ir laipns

Adventa rekolekcijas. Otrā nedēļa.

Žēlastība, ko man lūgt
Es lūdzu Dievam dāvanu - spēju atzīt Viņa dievišķo Klātbūtni, Emanuēlu un Dzīvības Garu.
Pārdomām
Jūs varat no visas sirds teikt, ka ticat Dievam, un tajā pašā laikā izturēties kā neticīgais. Tādā gadījumā jūs būtu “praktiskais ateists”, kas nozīmē, ka jūs dzīvojat no vienas nedēļas nogales līdz otrai, daudz nedomājot par Dievu. Pārdomājiet, vai jūs neesat zaudējuši divas ticīga cilvēka īpašības. Pirmkārt, godbijību, izbrīnu un cieņu pret Radītāju un Kungu, un Dieva radīto radību. Otrkārt, apņēmību izdarīt kādu labu darbu, jo Dievs ir ar jums.
Vairāku iemeslu dēļ, kā, piemēram, tehnoloģiju attīstība vai ideoloģisku kustību izplatība, jūs varat sajust, ka Dievs ir tālu prom no šīs pasaules. Līdzīgi kā pulksteņu meistars, kas reiz uzmeistarojis pulksteni un tad atstājis to vienu pašu. Jūsu ticība māca jums kaut ko citu. Dieva vēlme ir, lai cilvēki viņam būtu tikpat cieši kā josta, kas  aptver vīra gurnus (Jer 13, 11). Jēzus Kristus ir apsolījis, ka viņš ir “pie jums ik dienas līdz pasaules galam” (Mt 28, 20).
Kad cilvēce Dieva Dēlu izslēdza no sava vidus un nogalināja, viņš tika augšāmcelts un atkal atgriezās mūsu vidū. Tagad Dievs paliek mūžīgi savienojies ar cilvēci saitē, kas nekad nevar pārtrūkt: jo Jēzus Kristus ir Dievs un cilvēks. Jūs pieņemat Viņu sevī Komūnijas laikā.
Dievs, Dzīvības Gars, uztur visu esamībā, dod enerģiju pat mūsu domāšanai un kustībai. Saskaņā ar dievišķo Gudrību – Gars darbojas savā spēkā “no viena zemes gala līdz otram, visas lietas labi kārtojot” (Gudr 8, 1). Kā psalmā teikts – Visvarenais Dievs ir pirms jums un aiz jums, vienmēr (sal. Ps 139).
Lūgšana
Āmen.
Paskaidrojums
Emanuel nozīmē Dievs ir ar mums.
(c) The Institute of Jesuit Sources, St. Louis, MO. Visas tiesības rezervētas
(c) Tulkojums latviešu valodā KRISTĪGĀS DZIVES INSTITŪTS

Komentāri