Atmodini savu dvēseli! Viņš patiesi IR augšāmcēlies!

Ir Lieldienu oktāva un trešdien e-rekolekciju vietnē nopublicēju jaunākās iesūtītās liecības par to, ko Dievs darījis septiņas nedēļas ilgajās Gavēņa rekolekcijās. Tagad arī man ir neliels brīvlaiks līdz nākamajai otrdienai, kad turpināsies rekolekcijas - šoreiz to Lieldienu posms.

Sirdi pilda pateicība par tām vēstulēm un sarunām, kurās cilvēki man ir uzticējušies  – gan  e-rekolekciju sakarā, gan izteikuši pateicības vārdus vai ierosinājumus par atsevišķiem ierakstiem manā blogā Dvēseles draugs. Laba vēlējumi arī man ir vajadzīgi, jo dod sparu nepadoties sastopoties ar dzīves izaicinājumiem. Laba vēlējumi ir kā mazas lūgšanas, kas var darīt un dara lielas lietas!

Vairāki cilvēki savās vēstulēs bija iztikuši nozēlu, ka rekolekciju e-formā pietrūkst citu cilvēku klātbūtnes. Tā pakāpeniski manā sirdī dzima doma dot iespēju sanākt kopā klātienē ne tikai e-rekolekciju dalībniekiem, bet, protams arī citiem. 
Līdz ar to aicinu uz Rekolekciju* dienu – Atmodini savu dvēseli, kas ir paredzēta sestdien, 17. aprīlī. Tā sāksies pl. 10.00 un dienas noslēgumā pl. 16.00 būs iespēja redzēt arī filmu. Par to plašāka informācija ir internetā: www.kdi.lv (jāmeklē sadaļa - Aktuālie pasākumi). Rekolekciju dienas laikā esmu iecerējusi iepazīstināt ar dažādiem lūgšanu veidiem. Konkrēti, 
– kā lūgties izmantojot vizuālos materiālus (mākslas darbs kā ikona, kas paver ceļu uz neredzamo pasauli),  
- Lectio Divina metode, 
- lūgšana sevi radoši izpaužot. 
Caurviju tēma – tēla nozīme lūgšanā un tā nozīme dvēselei.

Filma - to esmu atvedusi no Somijas, kur to pirmo reizi redzēju Eiropas Garīgo pavadītāju / līdzgaitnieku konferencē Turku šī gada februāra beigās. Mēs bijām ap 60 cilvēki no dažādām valstīm. Filma beidzās, uz ekrāna slīdēja titri, bet zālē klusums. Arī pēc tam bija grūti uzsākt sarunu, gribējās paklusēt no saviļņojuma. Interesanti, ka pēc tam, pārrunājot filmas iespaidus, tā bija radījusi ne tikai dziļu saviļņojumu, bet dažu cilvēku skatījumā bija ar izcilu humoru un ironiju... kā jau dzīve. 

Uz sirsnīgu tikšanos! Lai Kristus augšāmcelšanās prieks atmodina dvēseli! 

* rekolekcijas (latīņu recollligere - 'savākt') - iekšēja savākšanās, garīga sakopošanās, uzmanības veltīšana savas dvēseles dzīvei, laiks pārdomām, refleksijai, lai izprastu un sakārtotu savu dzīvi. 
Rekolekcijas - tā ir dāvana sev, lai ieklausītos un sadzirdētu to iekšējo balsi, kas sniedz atskārsmes, vadību un sirds gudrību.


Komentāri