Tulkošanas projekts


Šis projekts ir sācies 2009. gada oktobrī kā brīvprātīga iniciatīva. To motivēja tas, ka nereti sabiedrībā, īpaši kristīgā vidē, ir izplatīti uzskati, kas ir novecojuši, aizspriedumaini vai balstīti stereotipos, bez tuvākas parādības izpētes un iepazīšanas.
Bieži vien par daudziem jautājumiem ir pieejami labi materiāli svešvalodās. Diemžēl ne visi ir apguvuši svešvalodas pietiekošā līmenī, lai varētu iepazīties ar šādiem materiāliem. Tāpēc vairāki cilvēki ir brīvprātīgā kārtā iztulkojuši un nopublicējuši šādus materiālus.
Šeit būs atrodami raksti,
pirmkārt, kā būt un palikt kristietim, kad kādi dzīves satricinājumi (piemēram, tuva cilvēka pašnāvība, nāve vai lielas bēdas) nospiež sirdi, bet dažādi sabiedrībā valdoši aizspriedumi šo situāciju padara vēl grūtāku;
otrkārt, kuru mērķis ir padziļināt izpratni par kādu jautājumu vai sniegt ieskatu jaunākajās reliģiskās un teoloģiskās domas atziņās.
Tā kā šis projekts tiek īstenots brīvprātīgi un no saviem tiešajiem darba pienākumiem brīvajā laikā, tad iespējams, ka tekstu sagatavošanā ir jāiegulda vēl laiks, lai tie latviešu lasītājam būtu vēl kvalitatīvāki.
Varbūt arī jūs vēlaties iesaistīties vai arī citādi atbalstīt šo projektu?
Ļoti priecāsimies gan par ieteikumiem, kā uzlabot šo lapu, un tēmām, kuras būtu te iekļaujamas, gan par iesaistīšanos projektā ar savām prasmēm (tulkošana, rediģēšana, datorprasmes u.c.).
Šo materiālu drīkst tālāk izmantot mācību nolūkā obligāti minot atsauksmi.

Komentāri